Första tävlingen 2018 - Liga LBR, El Campello

2018-02-18 10:00:00

För tre veckor sedan när jag hade min första träning på banan i Spanien var jag vinglig och ringrostig, inte så konstigt när jag bara varit på bmx banan en gång sedan jag tävlade i St Etienne i december.

Har hela tiden litat på min plan och följt mitt schema för att nå mina mål, har tagit en dag i taget, träning för träning och fokuserat på detaljer för att bli bättre.

I helgen var det första tävlingen för 2018, Liga LBR Winter international 1-2 i El Campello.

Ca runt 40 cyklister i elitklassen från alla möjliga länder och landslag runt om i Europa.

Hade en bra inledning på lördagen med en vinst i första kvalheatet, 5a i andra och 4a sista, vilket gav med stabila poäng för att gå vidare. Kvartsfinalen körde jag fel fritt i och blev 2a. Även i semin körde jag bra i och placerade mig 3a och klar för final!

I finalen fick jag inte den starten jag ville ha och blev trängd gjorde en chansning med att gå lågt i första sväng men hade inte den farten jag behövde för att lyckas och slutade på en 7de plats.

 

Vaknade när klockan ringde vid sju tiden på morgonen, kände mig trött efter gårdagen men piggnade till efter 20 minuter med min Compex på benen och frukost i magen!

Träningen på banan gick bra, gjorde några starter för att känna på formen.

Innan första start tog jag en skopa PWO, Gold Standard för att få lite extra energi!

Vann första heatet, 2a i andra och 1a i tredje och sista.

I semifinalen hade jag bra start och bra flyt på första sträckan och ett bra spår in i första kurvan som tog mig till ledning. Där efter var det bara att köra avslappnat och stabilt.

Finalen var tuffare, hade bra start fick kriga mig fram på första sträckan tvåa ur första kurvan och siktade på att at första platsen. Tyvärr lämnade jag en lucka på insidan i andra kurvan, försökte hämta hem men det räckte inte denna gången.

Det blev en tredje plats för mig. Självklart är jag nöjd över lag med det men när man är så nära och vet att man kan vill man stå högst upp på pallen.

 

Har haft en jätte bra helg, kul att få tävla och känna adrenalinet igen!

Ser fram emot nästa tävling som blir Europa cupen 1-2 i Verona 24-25 mars!

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.