Min säsong 2018

2018-11-06 23:00:00

Allt börja de redan i oktober 2017 då jag började träna för Sebastian. Direkt när jag fick schemat var det hård träning som gällde, en tung uppbyggnadsperiod med mång timmar i gymmet vilket gav positiva resultat under vintern. I slutet av januari åkte jag till Spanien i 5 veckor för att få cykla så mycket som möjligt med bra konkurrens innan säsongen startade på allvar. Efter lägret i Spanien var jag hemma några veckor innan det var dags att packa väskorna och dra igång karusellen!

Europacupen 1-2 Verona, Italien.

Världscupen 1-2 Paris, Frankrike.

Europacupen 3-4 Zolder, Belgien.

5 veckor i Holland/Belgien för träning och tävling:

Europacupen 5-6 Kampen, Holland.

Världscupen 3-4 Papendal, Holland.

Världscupen 5-6 Zolder, Belgien.

Europacupen 7-8 Blegny, Belgien.

Efter lite mer än en månad på resanade fot mellan Kampen och Blegny var jag hemma drygt en vecka innan avresa mot VM i Azerbajdzjan. Hela säsongen var planerad efter VM och jag var verkligen i toppform tills natten till tävlingsdagen då jag blev matförgiftad och fick åka ambulans till sjukhuset, där slutade min resa. När jag äntligen kom hem från Azerbajdzjan fortsatte min mage att krångla och det tog lång tid innan jag återhämtade mig.

En månad efter VM ställde jag upp i SM och blev Svenskmästare!

Några veckor senare med lite mer träning och cykel i benen var det Nordiska Mästerskapet i Köpenhamn. Här fick jag allt att stämma i finalen och jag tog hem titeln som Nordiskmästare!

Veckan efter var det Europa mästerskapet i Glasgow, Skottland.

Veckan där på Kungsbacka summer challenge, rolig tävling och framför allt roligt att vinna inför hemmapubliken.

Tre veckor senare flög jag och Sebastian till Kina för att tävla en inbjudningstävling. Vi bokade Biljetter till Peking sedan tog tävlingsorganisationen hand om oss. En häftig tävling och en erfarenhet rikare, hoppas det kommer fler sådana event framöver!

 

Qiansen trophy i Kina var sista planerade tävlingen för 2018 men det kan bli ändring på det! För just nu sitter jag på ett flygplan över atlanten för att göra en resa jag alltid velat göra. Jag ska till USA för att känna på konkurrensen, jag kommer att tillbringa vintern här tillsammans med Ugo, Mark och Elwin som träningspartners. Detta kommer bli en spännande resa som avslutar min säsong 2018 och övergår till 2019, ska ta vara på all tid jag får här och göra det bästa utav de!

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.